Alueviesti 4/2014,18.12.2014

1. Waldemar von Frenckellin säätiöltä avustusta vuodelle 2015!
2. Uusi Leirimatkalle-sivusto auttaa ulkomaan leirimatkan suunnittelussa
3.AO-jatkokoulutuksen road show tulee!
4. Vuoden 2015 puuhat aluetoiminnanalalla

1. Waldemar von Frenckellin säätiöltä avustusta vuodelle 2015!

Vuonna 2015 lippukunnat voivat hakea Waldemar von Frenckellin säätiöltä avustusta hyvän johtajuuden kehittämiseen lippukunnassa sekä hankkeisiin, jotka tukevat lippukunnan johtajiston yhteisöllisyyttä sekä yhteisen johtajuuden osaamisen kehittämisessä koko johtajistossa. Lippukunnan projekti voi olla niin yhteistyö toisen paikallisjärjestön tai lippukunnan kanssa, yhteisöllisyyttä nostattava kotimaan matka johtajien kesken kuin perusjohtamista helpottava kalustehankinta – You name it!

Avustusten jaossa suositaan projekteja, joissa toimenpiteet on kuvattu selkeästi, pohdittu kenelle toiminta on suunnattu ja miten projekti lisää hyvää, yhteisöllistä johtajuutta.

Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä.

Hakuaika Waldemar von Frenckellin säätiön hakemuksiin päättyy 29.2.2015, joten kannattaa heti vuoden alussa laittaa lippukunnissa ideariihi pyörimään!

Lisätietoja antaa tiedonhallintakoordinaattori Aapo Kiilunen (aapo.kiilunen@partio.fi).

2. Uusi Leirimatkalle-sivusto auttaa ulkomaan leirimatkan suunnittelussa

kuvaaja: Mikko Roininen

Woomal-leiri Senegalissa. kuvaaja: Mikko Roininen

Oletko kuullut että alueesi lippukunnat aikovat suunnata ulkomaille leirille? Nyt leirimatkojen suunnittelun avuksi on avattu osoitteessa http://leirimatkalle.partio.fi/ . Suunnittelijoille kannattaa vinkata sivusta, sillä sieltä löytyy opastusta niin matkakohteen valintaan kuin talous- ja turvallisuuskysymyksiin. Millaisia mahdollisuuksia matkailu tarjoaa? Onko partiovakuutus voimassa ulkomailla? Millaisia kuluja leirimatkan budjetissa olisi hyvä huomioida? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löydät vastauksen Leirimatkalle-sivustolta. Lisäksi sivuilla on matkaraportteja ja –blogeja, joista voi ammentaa inspiraatiota omalle matkalleen. Enjoy!

3. AO-jatkokoulutuksen road show tulee!

Vuonna 2015 Alvi pakkaa oppinsa matkalaukkuun ja pysähtyy saman koulutussisällön kanssa viidelle eri paikkakunnalle. Koulutuksessa opitaan kuinka johtamista ohjataan, mietitään kuinka lippukuntiin liittyneet uudet aikuiset ja heidän osaamisensa saadaan hyödynnettyä ja ennen kaikkea, kuinka aikuiset saadaan pidettyä mukana toiminnassa. Lisäksi päivän aikana opitaan on erilaisia ongelmanratkaisumenetelmiä, koulutusmenetelmiä sekä työnohjausmenetelmät.

Karavaani pysähtyy Tampereelle 14.2., Vantaalle 14.3., Ouluun 11.4., Turkuun 26.9. ja Kuopioon 28.11.2015.

Kaikki koulutukset ja niihin ilmoittautumislinkit löydät tapahtumakalenterista.

Ilmoittaudu siis oman tai lähimmän paikkakuntasi koulutukseen jo nyt!

4. Vuoden 2015 puuhat aluetoiminnanalalla

Vuonna 2015 keskusjärjestön aluetoiminnanalalla jatketaan hommia aluetyön tasalaatuisuuden varmistamisen parissa. Alueohjaajien ABC päivitetään, samoin Kehittyvä lippukunta -työkalu. Varmistathan, että teillä jo käytössä vuonna 2014 valmistunut KeLi light?

Vuoden 2015 ohjelmapainotus: Kulttuurit kohtaavat / Möt din omgivning

Vuoden 2015 ohjelmapainotus: Kulttuurit kohtaavat / Möt din omgivning

Myös tietotuotteiden kehittäminen jatkuu ja viisariperhettä on tarkoitus kasvattaa alueviisarilla. Tämän lisäksi tuetaan lippukuntien näkyvyyttä, vaikuttavuutta ja sidosryhmäyhteistyötä jalkauttamalla lippukuntiin keskusjärjestön yhteiskuntasuhderyhmän tekemä tarkistuslista.  Samalla pureudutaan kotikansainvälisyyteen: Pyrimme tuomaan kansainvälisen kokemuksen osaksi jokaisen partion kohderyhmäikäisen partiopolkua yhteistyössä kansainvälisten yhteyksien valiokunnan kanssa. Tavoite tukee myös vuoden 2015 ohjelmapainotusta: Kulttuurit kohtaavat – Möt din omgivning!

 

 

 

Ennen kaikkea tätä on kuitenkin aika toivottaa…

Hyvää Joulua!

Alvi-tonttu kiittää kaikkia aluepuolen toimijoita vuodesta 2014 ja toivottaa kaikille ihanaa joulua!

Ensi vuonna tavataan!Joulu-Alvi

________________________________________________________________________

Rauhaisaa joulun aikaa toivotellen,

SP:n aluekasvatuskoordinaattori sekä aluevaliokunta