Mentorin ja piirin mentorivastaavan pestikuvaukset

Mentorointi on partiossa vielä varsin nuori menetelmä. Pitkään on puhuttu ja haaveiltu mentoroinnista, ja joillain piirihallitusten tai isojen projektien johtoryhmien jäsenillä onkin ollut jo mentori käytössään. Sekä mentorit että aktorit (eli ne, joita mentoroidaan) tuntuvat olevan varsin innoissaan mentoroinnista.

Lippukuntatuen uudistuksen myötä mentorointi halutaan ulottaa yhä laajemmalle joukolle. Ja kenestäpä muusta aloittaisimme, kuin niistä ehkäpä tärkeimmistä, lippukuntien johtajista. Jatkossa lippukunnanjohtaja voi pyytää itselleen mentorin. Näitä tyyppejä onkin varmasti jo olemassa, sillä useimmille lippukunnanjohtajilla lienee joku, jolta he kysyvät apua tai jonka kanssa he ajattelevat ääneen lippukunnan johtamiseen liittyviä juttuja. Tehdään tästä siis oikea pesti. Jatkossa on myös tarkoitus, että piireillä on mentoripankki, josta mentoria tarvitseva voi itselleen sellaiesn saada.

Piirin mentoripankkia ja -toimintaa on tietysti jonkun koordinoitava. Siksi tarvitsemme uuden pestin piiriin. Mentorivastaava huolehtii jatkossa siitä, että oikeat mentorit ja aktorit löytävät toisensa, että mentoripankissa riittää hyviä tyyppejä ja että mentorit perehdytetään pestiinsä.

Liitteenä löydät pestikuvaukset. Ne tulevat varmasti vielä kehittymään kun hommaa kokeillana ihan käytännössä. Saa kommentoida joko tähän tai heittämällä meiliä annalle: anna.bryk@partio.fi