Alueviesti I-17

Alueviesti on kaikille alueytön luottiksille piireissä ja keskusjärjestössä lähetettävä viesti, johon on koottu lippukuntien tukemisen kannalta olennaisimmat uutiset. Tässä viestissä:

 1. Pestikortit valmiina
 2. Lippukunnissa siirrytään päivitettyihin johtajapesteihin
 3. Tehdään kasvu yhdessä
  1. Uudenmaan tekemä aikuisrekryn aluetapaamismateriaali jaossa
 4. Valmentajavastaavien skypetreffit
 5. Valmentajakoulutuksen startti Johtajatulilla
 6. Lippukuntaviisarit lähetettiin lippukuntiin
 7. Moninaisuusryhmän piirivastaavat
 8. Asiaa erityisesti lippukuntavalmentajille ja -valmentajavastaaville
  1. Partion ystävät avuksi lippukunnan varainhankintaan
  2. WordPress-teema tekeillä lippukuntien nettisivupohjaksi
 9. Asiaa erityisesti ohjelmavalmentajille ja -valmentajavastaaville
  1. Päivittynyt tarpojaohjelma on nyt kokonaan valmis
  2. Tiedä mitä osaat -työkalu samoajille
  3. Partio-ohjelma.fi sisältää kaiken tarvitsemasi ohjelman toteutukseen!


1. Pestikortit valmiina

Pestikorttien eka versio on nyt valmis! Se löytyy sekä parempi lippukunta-blogista että toimintasivustolta. Pestikortti on työkalu lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle ja ohjelmajohtajalle. Sitä voi käyttää yksin, kolmisteen ja valmentajan kanssa. Valmentajien on helppo lähteä keskustelemaan valmennettavan kanssa pestikortin avulla siitä, mitkä hommat on jo hanskassa, mitkä vähemmän, ja mitkä kannattaisi valita seuraaviksi kehittämiskohteiksi.

Seuraava versio onkin sitten kehittyneempi, siitä tulee myös sähköinen versio lippukuntasivustolle kaikkine linkkeineen ja vuosikelloineen ja työkalulistauksineen, ja paperiseen versioonkin lisätään linkkivinkit.

Pestikortit lähetetään lippukuntiin 10.5. jälkeen ilmestyvässä lippukuntapostissa.


2. Lippukunnissa siirrytään päivitettyihin johtajapesteihin

Kuksaan on merkitty jo 185 pestijohtajaa ja 180 ohjelmajohtajaa. Luvut kattavat melkein kolmasosan toimivista lippukunnista, mikä on hieno suoritus! Nyt on tärkeää, että loputkin lippukunnat havahtuvat uuteen työnjakoon ja että uusissa pesteissä aloittavat sankarit ryhtyvät tekemään oikeita asioita. Tähän tarvitaan piirissä jokaisen toiminnanalan apua, ja tietysti erityinen rykäisy aluetyöltä.

Muistathan vanhat tutut tarjolla olevat materiaalit:


3. Tehdään kasvu yhdessä

Lippukuntien jäsenmäärän kasvu on pysähtynyt. Sisäänotto syksyllä 2016 oli 6,8% pienempi kuin aiempana vuonna. Meidän on siis syytä kääriä hihat ja tehdä vielä vähän enemmän.

SP:n hallitusohjelman yhtenä kohtana on kasvu, ja sille on kerätty keskusjärjestön ja piirien kiinostuneista kasvuryhmä, joka luotsaa yhteistä kasvua eteenpäin. Keskustelut kasvusta käydään yhteisesti Yammerin Kasvun koordinaatio -ryhmässä, tervetuloa liittymään!

Aloitamme kasvutyön jakamalla eri tahoilla tehdyt materiaalit kaikkien käyttöön. Ihan ekana ja aluetyölle erityisen hyödyllisenä Uudenmaan tekemä aluetapaamismateriaali aikuisrekrystä, jossa hyvää konkretiaa ja tehtäviä. Kopsaile vapaasti, mutta muista toki omassa matskussasi kiittää alkuperäistä tekijää ja vaihtaa yhteystiedot omiksesi.

Lippukunnille menossa kasvuviestiä

Seuraavaksi muistutamme yhteistuumin kaikkia lippukuntiakasvun tärkeydestä ja kokoamme lippukuntien kasvua auttavat työkalut ja materiaalit yksille sivuille, alkuun parempilippukunta-blogiin ja jatkossa lippukuntasivustolle. Aikataulu ja sisältö tarkentuu tässä tehdessä, kuulette tästä vielä, kunhan piirijohtajat sopivat systeemeistä!


4. Valmentajavastaavien skypetreffit

Valmentajavastaavat ja muut aluetyön toimijat kokoontuvat säännöllisesti skypessä. Keskusteluissa jaetaan kokemuksia, vinkkejä, materiaaleja ja vertaistukea.

Seuraava valmentajavastaavaskype pidetään 12.6. 2017. Kokouksessa käydään läpi SP:n aluetyön, vapaaehtoistuen ja kasvatuksen toimintasuunnitelmat vuodelle 2018 ja jutellaan siitä, mitä piireissä tarvitaan onnistuneen lippukuntatuen varmistamiseksi. Liity mukaan skypeen!


5. Valmentajakoulutus II-17 starttaa Johtajatulilla

Seuraavan valmentajakoulutuksen startti tapahtuu Johtajatulilla.

Ilmoittaudu siis 1) normaalisti Johtajatulille, ja lisäksi 2) tähän tapahtumaan, jotta tiedämme, ketkä tulittelijat ovat myös valmentajakoulutettavia. Ilmoittautuminen sekä Johtajatulille että valmentajakoulutukseen päättyy 30.7.2017.
Tapahtuman hinta on Johtajatulien hinta, valmentajakoulutuksen startista ei tule lisäkustannuksia. SP ei korvaa matkakorvauksia koulutukseen. Saat lisätietoja koulutuksen jatkumisesta kouluttajilta ennen tapahtumaa.

Kysyttävää? Kurssinjohtajat Annukka: annukka.sorjonen@partio.fi ja Lotte: lotte.malkakorpi@partio.fi vastaavat: Toimistolla auttaa Anna anna.bryk@partio.fi


6. Lippukuntaviisarit lähetetään lippukuntiin

Lippukuntaviisarit lähetettiin sähköpostitse lippukunnan johtokolmikolle maanantaina 8.5. Valmentajat löytävät viisarit Jemmasta sivun partio.fi/tietoa kautta.


7. Moninaisuusryhmän piirivastaavat

Moninaisuusryhmä on nimennyt joukostaan vastaavat yhteyshenkilöt kullekin piirille:

Maija Vuorinen: Hämeen partiopiiri ja FiSSC
Henri Backman: Lapin Partiolaiset ja Pohjanmaan Partiolaiset
Siiri Vainio: Lounais-Suomen partiopiiri ja Etelä-Karjalan Partiolaiset
Veera Hatakka: Uudenmaan Partiopiiri ja Kymenlaakson partiopiiri
Miina Brodkin: Järvi-Suomen partiolaiset
Riikka Kasari: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Kaikkien sähköpostit ovat muotoa etu.suku@partio.fi. Saa olla yhteydessä kaikkiin moninaisuuteen liittyvissä asioissa!


8. Asiaa erityiseti lippukuntavalmentajille ja -valmentajavastaaville

Partion Ystävät avuksi lippukunnan varainhankintaan

Lippukuntien lippukunnanjohtajille, taloudenhoitajille ja lippukuntien apulaisjohtajille on lähetetty tietoa koskien uutta Partion Ystävät -yksityislahjoituskonseptia. Lue lisää blogista.

Lippukuntien käyttöön WordPress-teema nettisivualustaksi

Teema tulee olemaan lippukuntien vapaasti ladattavissa ja asennettavissa lippukuntien omille WordPress-alustoille. Teemasta tehdään responsiivinen, eli sitä pystyy selaamaan vaivatta kaikilla laitteilla. Lippukunnille, joilla ei ole omia WordPress-sivuja jo valmiina tai jotka haluavat nettisivu-uudistuksen mukana vaihtaa palveluntarjoajaa, on saatavilla WP-sivujen hostaus ja ylläpito kuukausihinnoittelulla.

Tavoitteena on esitellä teemaa Johtajatulilla elokuussa 2017, jonka jälkeen teema tulee lippukuntien vapaasti ladattavaksi partion nettisivuille.


9. Asiaa erityisesti ohjelmavalmentajille ja -valmentajavastaaville

Päivittynyt tarpojaohjelma on nyt kokonaan valmis

Ohjelman päivityksestä on mennyt tietoa lippukuntien luotseille, lue lisää parempi lippukunta -blogista ja muista mainostella lippukunnille!

Tiedä mitä osaat -työkalu samoajille

Tiedätkö mitä osaat -työkalu auttaa huomamaan, mitä kaikkea partiossa oppii. Työkalua voi käyttää apuna kun halutaan arvioida, mitä partio on opettanut lapselle ja nuorelle esimerkiksi viimeisen puolen vuoden aikana. Työkalu on myös erinomainen apuväline, kun nuori partiolainen pohtii kesätyönhakuun valmistautumista ja miettii, miten voisi sanoittaa kaikkea partiossa hankkimaansa osaamista. Työkalu soveltuu nuorten omatoimisen tuumailun tueksi, mutta parhaiten oikeuksiinsa se pääsee yhteisessä keskustelussa oman luotsin kanssa.

Ohjelmajohtajan tärkein työkalu on partio-ohjelma.fi

Olethan jo tsekannut ja ottanut käyttöön uudistetun partio-ohjelma.fi -sivuston? Sivustolle voi lisätä omat aktiviteettivinkit kunkin aktiviteetin kohdalle.